Solutii smart pentru o industrie sustenabila

Ne aflam in plina era a constientizarii impactului industrial asupra mediului, iar consumatorii sunt din ce in ce mai implicati in protejarea naturii, impunand noi trenduri in industria de prelucrare a materialelor plastice.

EXPO PLAST 2020 tine pasul cu tendintele mondiale si vine cu un concept atractiv – Solutii smart pentru o industrie sustenabila – care pune accent pe sustenabilitate, pe echipamentele inovatoare si pe solutiile smart de prelucrare a maselor plastice.

Automatizarea, robotizarea si reducerea costurilor

Marile companii din industria materialelor plastice isi concentreaza eforturile din ce in ce mai mult pe automatizare si robotizare, fie ca vorbim despre turnare prin injecţie, prelucrare, supravegherea utilajelor sau pur si simplu despre manipularea pieselor din intreprinderile de profil.
Softurile instalate pe masinile de injectie sunt imbunatatite in mod constant, acest demers reprezentand cheia pentru cresterea productivitatii, imbunatatirea eficientei si reducerea costurilor.

Cererea de plastic armat, in continua crestere

Plasticul armat se bucura de o popularitate tot mai mare la nivel mondial datorita versatilitatii si durabilitatii sale. Este deja folosit in numeroase industrii precum cea auto, cea a constructiilor, cea medicala si chiar militara, oferind o alternativa fiabila pentru componentele din metal.

Reciclarea si plasticul biodegradabil in era revolutiei ecologice

Din 2040, materialele din plastic ar urma sa fie reutilizate sau reciclate in intreaga Europa si pana in 2030, rata de reciclare ar trebui sa fie deja de 60%, arata cele mai recente rapoarte ale autoritatilor din industrie. In acest context, producatorii europeni si-au stabilit deja o serie de obiective ambitioase in privinta reciclarii pentru urmatorii ani.

Te asteptam la Expo Plast 2020 sa testezi solutiile propuse de liderii din domeniu.

Afla primul noutatile Expo Plast

Introdu adresa de email