Dinamism si durabilitate. Acestea sunt, fara indoiala, cele mai importante caracteristici ale industriei materialelor plastice – o industrie in continua crestere care nu da semne de incetinire.

Noile tehnologii joaca un rol major in acest domeniu, iar marii jucatori sunt nevoiti sa tina pasul cu cele mai noi trenduri. Venim in intampinarea acestei nevoi vitale si va prezentam mai jos patru dintre cele mai importate tendinte din industria maselor plastice in 2019:

Creste cererea de plastic armat

Pana la finalul anului 2019, piata globala de materiale plastice armate va atinge 16 miliarde de dolari. Acest tip de plastic este folosit la nivel global in industria Automotive, intrucat ofera o alternativa extrem de eficienta pentru componentele din metal. In plus, plasticul armat se bucura de o popularitate crescuta si in domeniul constructiilor, cel medical si chiar militar, datorita versatilitatii si durabilitatii sale.

Plasticul biodegradabil in era revolutiei ecologice

Valoarea industriei plasticului biodegradabil va atinge 6,12 miliarde de dolari, pana la finalul anului 2023. Plasticul biodegradabil este realizat din materii prime pe baza de plante care permit un proces natural de descompunere. Plasticul biodegradabil asigura simultan eficienta productiei, precum si reducerea emisiilor toxice.

Industria 4.0 si automatizarea

Potrivit plastivision.org, marile companii din industria materialelor plastice se bazeaza din ce in ce mai mult pe automatizare in procesul de reducere a costurilor.